Hur jag försöker leva med ständig smärta....

Alla inlägg under januari 2011

Av Kavril - 10 januari 2011 22:44

Ja de är inte bara bra att tvätta kläder med, de är bra till mycket annat. 

Jag har det till balsam, funkar utmärkt, jag har aldrig haft så mjukt hår förut. Men jag använder vanligt schampoo, eftersom det inte funkade att använda bara tvättnötterna, jag har för fett hår. Men med vanligt schampoo först och sen sprayar jag avkoket på tvättnötterna i håret och sköljer ur. Blir underbart.   

Sen har jag samma avkok till tvål att tvätta händerna med vid diskhon, där jag annars använder diskmedlet, som torkar ur som bara den. Händerna blir rena och inte torra alls. Tar bara en stund att vänja sej vid att det inte löddrar alls.   

Vidare så har jag det till allrengöring också. Tar lite på disktrasan när det behövs lite extra, gärna på bordet. Det känns som om det håller sej rent längre, men det kan ju vara en illusion också.   


Jo just det, en sak till jag använder för att spara på oss människor, djuren och naturen är ju TSGM:s grejor, som jag blir mer och mer imponerad av. 

Jag är som sagt ganska handikappad och undviker in i det längsta att göra saker som gör ont, som att putsa fönster. Men att använda deras microdukar var ju helt otroligt!! Och bara använda vatten sen. Oj oj. 

Det känns bra i själen att få göra saker som sparar på djur, natur och människor. Många bäckar små....


Bjuder nu på en sommarbild, till mej själv som inte alls längtar efter sommaren utan njuter av vintern, och till alla som verkar ha tröttnat på vintern.   

   Öland 2010. Inte min grej egentligen, men vad gör man inte för familjen?  Jag trivs bättre i fjällen jag....   


     

Av Kavril - 10 januari 2011 20:26

   Just här är det inte så farligt, i min skog. Det kör ju inte så  mycket där så det blir inte så packat. 

Men för att ta mej dit måste jag gå här.

   Här behöver man heta Snobben och väga tre kilo och ha fyra ben med klor på tassarna för att kunna springa!!   Ja, det är han där framme!!! Hehehe.

Nico håller sej till lite makligare takt, han har redan halkat en massa...


Men det var ändå skönt att vara ute en timma, även om jag saknar mina skidor. Det går inte åka skidor nu, det är för halt. Och gå med isdubbarna gör mej säker, men jag får jätteont!! Givetvis... 

Jag får vara glad över att jag har kunnat röra lite på mej, utan att få jätteont.   


Jo, jag har ändrat lite på layouten på bloggen. Kände för att ljusa upp den lite nu när det blir ljusare för var dag som går. 

Blev det bra? Lätt att läsa? 


Jag har gått fram som en virvelvind med klippmaskinen här och idag var det Snobbens tur.    Bilder kommer.... Så ni får er ett gott skratt.    Mattes älskling. Han ser lite kul ut när han är nyklipppt... Hehehe. 

Av Kavril - 9 januari 2011 22:40

Var ute i förmiddags, i solen. Tänk va? Sol!!! 

Det var glashalt, men mina isdubbar gjorde sitt jobb, som tur var, annars hade jag ramlat på rumpan, jag lovar! Vår grusväg är nu farbar med skridskor!  

   Lillen sitter så snällt på kälken när vi är ute och går. Han sitter där och pratar för sej själv och leker. Han är bara för go!!! 

Igår var vi ju också ute, då drog jag kälken och skidade. Det känns skönt att kunna röra på sej utan att det för jätteont, jag behöver det.


Jag har mycket att fundera på nu känner jag. Lillen ska börja dagis igen efter lite julledighet, och det ska nog bli ganska skönt för både honom och mej tror jag. Han är ganska krävande och gillar sina kompisar på dagis.   

Tur för mej det, för annars skulle jag inte lämna honom där, han är ju min lille älskling.   


Jag och gubben städade ut julen idag, så nu är allt inplockat och en del slängt. Ingen större ide att spara på saker som är trasiga, även om det känns fel när de är "hemmagjorda". 


Nu är det bara sängen kvar, om en stund. Är trött efter dagen, men har ju fått lite gjort också. 


Funderar vidare på det som måste funderas på....  

Av Kavril - 9 januari 2011 00:25

Hann att vara ute innan regnet kom som tur var, så skidorna hann att glida lite innan isen lägger sej här. Det skulle ju bli kallt igen ju, efter det här. Så det lär bli halt här!!  

Åkte till Apoteket och köpte isdubbar till skorna idag så jag kan gå ut med hundarna i veckan utan att riskera hälsan. 

   Ja nu går det väl fort till det ser ut så här igen antar jag. Eller, det kommer att gå fortare än man tror, som vanligt!  


Fick ett så himla trevligt samtal idag. En vän ringde. En sådan där man kan prata med i flera timmar utan att det känns som mer än en halvtimma. 

Nu pratade vi i tre och en halv timma, och det kändes verkligen inte som mer än en timma!!!   Det är precis som det ska vara!!! Och vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. 

Jag värdesätter vänner väldigt högt, de växer inte på "trän" precis. 

Tack min vän, det var så himla skönt att få prata lite! 

Måste vi göra oftare!!!     


Nu är det snart sängen nästa. Så himla trött!!!

Gonatt.  

Av Kavril - 7 januari 2011 21:59

  

Nico drog kälken nästan hela vägen.

   För Gandalph tyckte jag kunde dra skiten själv...   


Men vi tog med varm choklad, gjord "på riktigt" med kakao och råsocker och mjölk och så hade vi några smörgåsar med. Det intogs hemma på farstutrappan, eftersom barnet bröt ihop på snön som blåste i ansiktet hela tiden!!!  

På bilden med G syns ju också Snobben som älskar att vara ute!!!


Vi var ute två gånger och gick med kälke och hade det trevligt. Andra gången var det mörkt, men som tur är så bryr sej Lillen inte ett dugg om det, så det är bara att vara ute!!!  

   Reflexer är bra i mörkret.


Av Kavril - 6 januari 2011 22:33

Ja, vi var hos min ena bror och träffade en stor del av familjen idag. Trevligt. Kusinerna fick träffas, Lillen lekte jättebra med sin jämngamla kusin och de hade så himla kul!!!

Träffade mormor också, det var trevligt. Man vet ju inte hur många år till man får ha henne. Skulle vilja träffa farmor oftare också, men vi har tyvärr inte råd att åka så långt för ofta... Det är en bit och bränslet är ju inte direkt gratis nu för tiden. 


Men igår fick vi hem de nya sängarna!! Underbart var det att sova i den kan jag tala om. Jag sov!! Och vaknade på natten men kunde somna om!! Kan ni fatta?   

Och jag har verkligen saknat att få sova hos min älskling. 

Tänk, nu känns det fint att kunna gå och lägga sej, det som förut känts som en pina...


Hundarna har varit sams hela dagen också, det kan inte bli bättre. N har till och med hjälpt G att få bort skorporna i nacken. Som N själv har gjort... Är det inte häftigt att de verkligen lever för dagen, hundarna?

Men står fortfarande med ett svårt beslut att fatta. Gör det bara inte just nu...

Gråter så fort jag börjar fundera på saken.     

Av Kavril - 5 januari 2011 22:17

Jag bara väntar på nästa attack just nu.

Ja, jag vet att det är fel.

Men när de går flera dagar och myser tillsammans och sover ihop och tvättar varandra och så plötsligt börjar slåss så är det ganska oundvikligt att känna så.

Så det är nog mitt fel.

Allt.

Vi säger så.

Allt är mitt fel. 

  

Av Kavril - 5 januari 2011 00:16
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards