Hur jag försöker leva med ständig smärta....

Alla inlägg under juni 2010

Av Kavril - 1 juni 2010 22:42

Ja det har jag funderat mycket på den senaste tiden. För jag har märkt att väldigt många inte använder sitt, eller kanske inget har?

För jag menar, om din granne säger åt dej att slå ner hippien som går där borta, så borde ditt sunda förnuft tala om för dej att det är fel, och sen gör du ett medvetet val att inte göra det. Eller?

Om supenannyn säger åt dej att göra saker med barnen som du känner är helt fel så gör du ett medvetet val att inte göra så, eller hur?

Om Ceasar Millan gör saker på TV som strider mot allt du tror på så gör du ett medvetet val att inte göra så, eller hur? Om sen din granne väljer att göra saker som Ceasar säger, så är det ju inte Ceasars fel, utan grannens, som gör så, ett val grannen gör. Eller hur?


Tänk, jag blir så helgt förbannad när folk säger att det är Ceasar Millans fel att folk behandlar sina hundar fel. De som gör orätt mot sina hundar gör det av eget val, inte för att någon gör något på TV!!! Sen förordar han inte varken stackel eller elhalsband i djurplågeri syfte.

Alla redskap man kan använda på hundar kan missbrukas, allt från dessa djävla selar och flexikoppel till vanliga stryphalsband.

Att gå omkring och skylla på TV profiler gör mej så förbannad, helst när dessa människor gör sitt bästa för att få djuren att få det bättre.

Supernannyn likaså. Hon kommer till familjer där barnen löper amok och gör sitt bästa för att få ordning. Sen får hon skit för att folk missbrukar "skämmas stället" och faktiskt gör sina barn illa istället.

Nu är vi där igen, hur redskapen används och ofta missbrukas.


Snälla, kan inte folk börja använda sitt sunda förnuft lite oftare och inte plåga sina djur och sina barn, för sen bara skylla ifrån sej.

Sen kan man ju säga ett och annat om dessa som springer omkring och säger "det är Ceasar Millans fel att den där gubben misshandlar sin söta lilla valp" istället för att tycka att det är gubben själv som bär ansvaret.... Ja ni, sånt här kan få mej att gå i taket.....Märks det? :)

Ovido - Quiz & Flashcards